Entisiä tuntihevosia ja poneja

Tess

Ihana ruunikko ponitamma Tess sai valitettavasti jännevamman, joka esti sen osallistumisen tunneille. Tämä todella pidetty ja osaava ponitamma on kuitenkin löytänyt ihanan toipilaskodin Kaarinasta, jossa jännevamma hoidetaan kuntoon.

Lacken Milton

Lacken Milton 24v. lähti taivaaseen sunnuntaina 17.1.2010 myöhään illalla. Muistelemme kaikki kaikki ihanaa ja menestyksekästä kisa- ja tuntiponia lämmöllä. Miltonin paikkaa on vaikea täyttää. Milton ei paljoa esittelyjä kaipaa. Se tuli Soukkaan Pauliina Valleniuksen kisaponiksi. Menestyneiden kisaponivuosien jälkeen monet ratsastuskoulun oppilaat ovat saaneet kokea ensimmäiset kisamenestyksensä sen selässä. Mipellä ehti ratsastuskouluponin uransa aikana saada lukuisia mitaleja ratsastuskoulujen mestaruuskilpailuista sekä mielettömän määrän rusetteja oman tallin kilpailuista. Mipe oli yksinkertaisesti ainaina kilpailun kärkipäässä osallistuessaan. Osaava, ihana opetusmestari. Jäämme kaipaamaan Mipeä!

Dannie

Monien suosikkiponi Dannie siirtyi ikivihreille laitumille 4.8.2009. Jäämme kaipaamaan tätä persoonallista ja kivaa ponia.

Noeska Lady vd Hulsenberg "Noska"

Tämä näyttävä belgialainen tamma oli alkujaan erään ratsastuskoulun oppilaan yksityishevonen ja toimi usean vuoden ajan tuntihevosena. Valitettavasti Noska siirtyi taivaslaitumille laukkailemaan 15.1.2009 pahan suolistotukoksen takia. Jäimme kaikki kaipaamaan aina positiivista ja ahkeraa työkaveria ja ystävää

Jessica

Luottotuntihevonen, aina kiltti ja kaiken osaava Jessica pääsi ansaitusti eläkkeelle syksyllä 2008. Jessica löysi mukavan uuden kodin ja ilahduttaa nyt uusia omistajiaan.

Jessy

Jessy oli Soukassa muutaman vuoden, muttei kuitenkaan soveltunut tuntikäyttöön. Jessy löysikin sitten uuden kodin syksyllä 2008.

Sökildens Katinka

Katinka oli Soukassa pitkään ja oli pidetty hevonen tunneilla. Se myytiin kuitenkin eläkekotiin entiselle hoitajalleen vuodenvaihteessa 2007.

Flexboy "Felix"

Felix tuli talliin jo vuonna 1998 ja on siitä asti ollut vankassa suosiossa. Se on erittäin kiltti ja hyvä kaikessa mitä tekee. Yrittää aina parhaansa. Felix lähti viettämään vanhoja päiviään entisen hoitajansa luokse talvella 2009.

Lorette

Lorette liittyi tuntihevosten joukkoon vuonna 2001. Tämä tummanruunikko tamma on erittäin taitava esteillä ja onkin kilpaillut aluetasolla menestyksekkäästi. Loretella on myös hienoja saavutuksia valtakunnallisista ratsastuskoulumestaruuksista, viimeisimpänä juniorihopeaa esteratsastuksessa elokuussa 2009. Lorette lähti uuteen kotiinsa kesän alussa 2010. Kiitos Loretelle näistä vuosista!

Kelly

Kelly on löytänyt uuden kodin perheponina Imatralta. Toivotamme kaikkea hyvää uudelle omistajalle!

Chloé

Chloé, tallin oma kasvatti, syntynyt vuonna 1999 on löytänyt uuden harrastekodin Espoosta. Chloén emällä Delphinellä on kilpaillut menestyksekkäästi sekä Raija että Anna Jensen. Toivotamme onnea Kääpiölle uudessa kodissaan ja tehtävässään.

Daphne "Dada"

Daphne on myös Lounaisrannikon ratsastuskoulun oma kasvatti, samasta emästä kuin Chloé. Se on niittänyt mainetta estehevosena voittaen mm. joukkue SM-kultaa esteratsastuksessa ja sillä on myös kaksi varsaa. Nykyään Daphne on eläkkeellä ja nauttii päivistään laiduntamalla ja tarhailemalla kavereiden kanssa.

Rokman "Roki"

Ruunikko poni, joka tuli tuntiponien tiimiin syksyllä 2007. Tämä vekkuli poni on hyvä sekä koulussa että esteillä. Roki löysi uuden kodin yksityisponina Matinkylän tallita. Toivotamme kaikkea hyvää Rokille jatkossa!

Belinda

Tämä blondi ponitamma hurmasi kaikki. Sai nimensä tallilla järjestetyn nimikilpailun perusteella. Belinda on yhtä hyvä kaikessa mitä se tekee, todella kiltti poni. Belinda lähti uuteen kotiin syksyllä 2011.

Inez Q "Iines"

Lounaisrannikon ratsastuskoulun oma kasvatti tämäkin. Arvostetun Breeder's Prize - kasvattajakilpailun voittaja vuodelta 1998 ja sen lisäksi maineikkaasti kilpaillut esteratsastuksessa vuosien ajan Anna Jensenin kanssa. Iines lähti eläkepäiville heinäkussa 2011 maalaistallille.

Bijou

Bijou on ratsastuksenopettajamma Saaran tyttären poni, joka menee myös jonkin verran opetustunteja. Bijou on lahjakas niin koulussa kuin esteissäkin ja on erittäin pidetty tunneilla. Bijou kilpailee aluetasolla esteissä omistajansa kanssa. Bijou loukkasi jalkansa loppukesästä 2011 ja on ainakin toistaiseksi toipilaana maalla.

Dolly

Pidetty tuntihevosemme Dolly lähti kohti vihreitä laitumia 20.4.2012 kimoille yleisen suolistokasvaimen takia. Jäämme kaikki kaipaamaan tätä hevosta, joka osasi kaikkea ja jolle mikään ei ollut vaikeaa. Suru on suuri. Dolly on syntynyt vuonna 1994 ja on Soukan tallin oma kasvatti. Taitava sekä esteillä että kouluratsastuksessa, josta osoituksena usea mitali ratsastuskoulujen välisistä mestaruuksista.

Arcturus "Artturi"

Artturi lähti laukkailemaan taivaslaitumille 6.6.2012 rappeutuneen koukistajajänteen aiheuttaman ontuman seurauksena. Artturi on Suomessa vuonna 1995 syntynyt ruuna, joka taitaa hyvin sekä koulukuviot että esteet. On voittanut useita mitaleita useiden vuosien aikana ratsastuskoulumestaruuksissa, parhaimpana saavutuksena kouluhopeaa elokuussa 2008.

Vincent "Vinski"

Vinski on tummanruunikko poniherra, joka osaa hypätä. Se on myös taitava koulussa ja onkin monen suosikki. Vincent on menestynyt upeasti myös valtakunnallisissa ratsastuskoulujen välisissä mestaruuskilpailuissa voittaen muun muassa poniestekultaa elokuussa 2009.

Amanda "Ammu"

Pirtsakka ponitamma, joka on ollut osa Soukan ponitiimiä jo vuosien ajan. Ammu on reipas ja iloinen ratsastaa. Luottoponi, ratsastuskoulumme tuntiponina 10 vuotta ja 2 kuukautta toiminut Amanda, tuttujen kesken Ammu on päässyt eläkekotiin viettämään mukavia vanhuuspäiviä. Ammu, 20 vuotta, lähti 13.10.2012 Hauholle ihanaan loppuelämän kotiin. Kiitos Ammulle näistä vuosista! Moni pieni tyttö ja poika on sinulle paljosta kiitollinen! Onnea Ammun uusille omistajille ja ihanaa kavioliittoa!

Mister

Komea kimoherra Mister on ollut osa talliamme keväästä 2007. Tämä veikeä herra on osoittautunut lahjakkaaksi estehevoseksi ja se osallistui syksyllä 2010 Helsinki International Horse Showhun ratsastuskoululuokassa. Vappuaattona 2013 jouduimme valitettavasti luopumaan tästä kaikkien rakastamasta ruunasta vakavan jalkaongelman takia. Mister laukkaa ja pukittelee nyt pilvenreunalla.

Nala IV "Nala"

Nala on vuonna 2001 syntynyt musta New forest - tamma. Se on lahjakas hyppääjä ja on menestynyt myös koulukilpailuissa. Nala on kaunis ja sillä on hienot liikkeet, joissa on helppo istua. Nala lähti uuteen kotiin keväällä 2013. Onnea uudelle omistajalle tämän hienon ponitamman kanssa!

Lavik "Vikke"

Vikke liittyi opetushevosten joukkoon myöhäiskeväällä 2009. Vikke on osaava tummanruunikko ruuna, joka on osoittautunut erittäin mukavaksi ja kivaksi kaveriksi. Vikke muutti uuden omistajansa kanssa pienelle maalaistallille kesällä 2013 viettämään leppoisia hetkiä maastoilun ja mukavan ratsastamisen merkeissä.

Grille

Saksalainen ponitamma, syntynyt vuonna 1997 liittyi tallin tuntihevosten tiimiin syksyllä 2012. Grille on kiltti ja rauhallinen käsitellä ja se hyppää oikein hyvin.

Black Lady "Lady"

Lady on vuonna 97 syntynyt saksalainen risteytysponi. Lady on ollut tallillamme vasta keväästä 2010 ja on osoittautunut söpöksi ja reippaaksi.

Platyna "Lantti"

Syksyllä 2011 hevosten tiimiin liittynyt Platyna on 7-vuotias iso puolalaistamma. Platyna on rohkea hyppääjä ja tasainen ja reipas kouluratsastuksessakin. Suureksi suruksemme jouduimme luopumaan Lantti-tammasta keskiviikkona 17.7.2013. Lantin jalkaan oli tullut murtuma, jota ei voitu korjata.

Crispy

Syksyllä 2011 joukkoon liitynyt kirjava 9-vuotias ponitamma. Crispy on säkäkorkeudeltaan noin 148cm ja on aloittanut Soukan tallin joukoissa hienolla menestyksellä. Crispy muutti syksyllä 2013 Naantaliin pienelle tallille viihdyttämään uusia omistajiaan.

Arttu

Syksyllä 2013 Soukan poneissa mukana 5-vuotias Arttu. Arttu on lainassa Soukassa toistaiseksi ja on pyöreä ja ponimainen 140 cm eestinponi.

Dora D

Ratsastuksenopettajamme Saara Rantapuun kasvattama Dora liittyi tuntihevosten joukkoon kesän alussa 2010. Dora on Dollyn puolisisko ja syntynyt vuonna 1994. Dora on kilpaillut menestyksekkäästi nuorten hevosten esteratsastusluokissa ollen mm. hyvällä sijalla Breeder's Prize - kilpailuissa 6-vuotiaana. Toivotamme tämän raamikkaan, hienon ja osaavan tamman tervetulleeksi tuntihevosten joukkoon. Dora tekee jonkin verran tuntitöitä ja sille suunnitellaan jälkikasvua ensi kesäksi. Kaikkien rakastama Dora siirtyi loppuvuodesta 2013 laukkaamaan taivaslaitumille. Jäämme kaipaamaan tätä moniosaajaa.

Art of Justiny "Justiina"

6-vuotias tamma Justiina liittyi soukkalaisiin tuntihevosiin keväällä 2013. Justiina on nuori, mutta varmasti mukava tulevaisuuden hevonen. Pehmeät askellajit ja hyppää rehellisesti. Justiina myytiin kesällä 2014 vuokraajalleen. Toivotamme heille kaikkea hyvää yhdessä Ypäjän Hevosopistolle.

Emidio "Eemeli"

Eemeli siirtyi yksityiskäytöstä ratsastuskoulun omistukseen syksyllä 2013 kilpailtuaan sitä ennen menestyksekkäästi nuorten hevosten ikäluokkakilpailuissa. Eemeli on isokokoinen, isoliikkeinen lupsakka ruuna. Eemeli lähti uuteen kotiin syksyllä 2014.

Frodo

Ihana, suurikokoinen ruuna tuli talliimme syksyllä 2007. Valitettavasti vanhuus tuli vastaan syksyllä 2015 ja Frodo siirtyi Soukan taivaslaitumille kirmailemaan.

Donors

Hevosten tiimiin liittyi syksyllä 2013 tummankimo pikkuruuna Donors. Donors on syntynyt vuonna 2008. Ruuna on mukava ja kiltti ratsastaa ja käsitellä. Tämä herra toimii niin maastossa kuin kentälläkin. Donors matkusti uuteen kotiin pienelle tallille alkuvuodesta 2016.

Landdreamer "Harmo"

Harmo tuli aikoinaan koulutukseen ja myyntiin ja myytiinkin koulutusvaiheen jälkeen junioritytön ensihevoseksi. Palautui tuntihevoseksi, kun jalassa oleva irtopala esti kisakehityksen. Korjausleikkauksen jälkeen Harmo on nyt toiminut tuntihevosena maineikkaasti. Harmo on erittäin hellyydenkipeä ja sympaattinen ruuna. Ihana ja kiltti Harmo, joka ehti vaikuttaa Soukassa peräti 16 vuoden ajan, laukkasi vihreämmille laitumille 9.8.2016. Hyvää matkaa Harmo!

Raakel

Raksu on siirtymässä menestyksekkään kilpauransa jälkeen enemmän opetushevoskäyttöön. Raksu kilpaili menestyksekäästi 5-7-vuotiskausinaan Mette ja Anna Jensenin kanssa aina 130-tasolla asti. Raakel siirtyi eläkekotiin Daphnen entiselle omistajalle kesällä 2017. Hyviä eläkepäiviä ja leppoisaa oloa ihanalle Paksulle!

Dona's King "Matti"

Kokenut New Forest -ruuna. Säkäkorkeus 148cm. Kilpaillut paljon esteratsastuksessa ja erittäin kiltti ja luotettava ratsastaa, ajoittain hieman itsepäinen.

Flury

Flury liittyi Soukan tallin ponijengiin syksyllä 2012. Flury on pieni poniruuna, vain 136cm korkea ja on syntynyt vuonna 2000. Flury on kuuma ratsastaa ja erittäin innokas hyppääjä.

Moosirull "Lapi"

Moosirull eli "Lapi" on 2011 syntynyt ruuna. Sen säkä on 155cm ja se on kiva pieni hevonen joka on kiltti ja reipas ratsastaa. Lapi lähti uuteen kotiin huhtikuun alussa 2018. Onnea Lapille uuden omistajan kanssa!

R.R. Taju "Taju"

Taju tuli Soukkaan loppusyksystä 2013. Taju on 9-vuotias suomenhevostamma, kuuma tapaus, joka rakastaa hyppäämistä. Taju muutti Teiskoon ja astutetaan oriilla Säämies. Onnea Tajulle uuteen kotiin ja toivottavasti saamme ensi keväänä varsauutisia.

Depua

11v puolalainen ruuna Depua S tuli Soukkaan syksyllä 2016. Depua on kilpaillut aikaisemmalla omistajallaan kaikkia lajeja ja on oikein taitava ja reipas.

Knatte "Tupu"

Tupu on 2008 syntynyt shetlanninponiruuna ja oli lainassa ratsastuskoululla kesään 2018 saakka. Tupu on nyt takaisin Ponikoulussa omistajallaan!

Arante "Ara"

Eestinhevostamma, syntynyt 2009. Tämä iso ja pyöreä ponitamma käy enimmäkseen lasten tunneilla ja onkin hyvin rauhallinen. Esteiden hyppäämisestä innostuu yleensä ja saattaa olla hyvinkin vireä. Ara siirtyi uuteen kotiin yksityishevoseksi loppuvuonna 2018. Kaikkea hyvää Aralle!

Rossmore-HDC "Rosmo"

Tämä vuonna 2002 syntynyt irlantilainen kaikkiosaava ruuna tuli tallimme hevosten joukkoon tammikuussa 2012. Rosmo on lyhyessä ajassa onnistunut hurmaamaan kaikki järjevällä suhtautumisellaan kaikkeen. Rosmo on kiltti, se rakastaa hyppäämistä ja on osoittautunut oikeaksi helmeksi. Rosmo lähti syksyllä 2018 Tuusulaan maastoilukaveriksi ja on osallistunut jo matkaratsastuskilpailuihinkin. Kiitämme Rosmoa kaikista näistä vuosista!

He'las Bella

Bella muutti keväällä 2019 uuteen kotiin Kangasalle ja suunnitelmissa valjakkoponin ura. Toivotamme Bellalle onnea uuteen kotiin!

Ops

Tallille lokakuussa 2010 tullut trakehner-tamma Ops lähti 3.7.2019 kaikkien rakastama Ops vihreämmille laitumille jännevamman uusiuduttua. Ikävä tulee tätä osaavaa ja kilttiä hevosta, joka ehti yhdeksän vuotta asua Soukassa.

Cendrillon "Pentti"

Tallin oma kasvatti Cendrillon "Pentti" on ollut Jenseneiden omassa käytössä kilpa- ja siitoskäytössä ja on nyt siirtynyt ratsastuskoulun tuntikäyttöön. Pentti on hyvin koulutettu ja osaava tamma.

Kylie

Tallin oma kasvatti Kylie on siirtynyt menestyksekkään esteratsun uran jälkeen ratsastuskoulun tuntihevoseksi. Kylie on herkkä ja energinen, hyppää hienosti ja sillä on kauniit liikkeet.

Esti

alvikauden 2018-2019 Soukassa ollut Esti tuli takaisin talveksi 2019-2020 tuntikäyttöön. Esti on 148 cm korkea eestinhevostamma ja osallistuu myös este-ja koulutunnille.

Herra Karlsson "Kake"

Syksyllä 2013 ponivalikoima kasvoi pienellä kirjavalla Karlsson - ruunalla. Karlsson on ruskeankirjava, syntynyt vuonna 2005 ja on säkäkorkeudeltaan 120 cm. Tämä poni sopii lasten tunneille ja isommillekin. Ponilla on hienot liikkeet ja kekseliäs luonne.

Freya "Frepa"

Tallin historian toinen vuonohevonen. Nimikilpailussa nimen saanut pumpsea poni on monen lempiratsu tunneilla. Vuonna 2003 tallille tullut Freya jäi osa-aikaeläkkeelle syksyllä 2019 ja kokonaan pois tunneilta 2020 ja viettää nyt hyvin ansaittuja eläkepäiviään yksityistallin puolella ilman satulaa -ratsastuksesta ja kävelyretkistä nauttien.

Cajro B "Kairo"

Cajro B, tanskalainen 8v ruuna, kokenut hyppääjä ja osaava koulupuolella. Ei vielä kokemattomien tunneille. Kairo siirtyi muihin tehtäviin syksyllä 2021.

Nils Mousse "Nasse"

Nils Mousse eli Nasse on vuonna 2001 syntynyt herkkä ranskalaisruuna. Nasse on asunut yksityistallissa noin viiden vuoden ajan ja kilpaillut sinä aikana alueluokissa 120 cm saakka. Nasse on todella kiltti, isokokoinen ja taitava ruuna. Nils siirtyi ansaituille eläkepäiville Vihtiin syksyllä 2021.

Dua Katrina "Katri"

Katri on taitava poni, joka on kilpaillut aluetasolla este- ja kouluratsastuksessa. Se on kiltti ja tekee aina kaikkensa miellyttääkseen ratsastajaa.

Lambrusco "Lamppu"

Lambrusko on iso, elegantisti liikkuva ruuna. Kesän ajan enemmän vielä henkilökunnan koulutuksessa. Lamppu siirtynyt vihreille laitumille laukkaamaan kesällä 2021. Tätä ihanaa, isoa hevosta jäävät kaipaamaan niin opettajat kuin oppilaatkin.

Vanesa "Nessa"

Kärpäskimo Nessa on risteytysponi jonka suonissa virtaa myös arabialaista verta.

Blinka

Blinka on risteytysponitamma, joka pienestä koostaan (säkä 138 cm) huolimatta on jopa aikuisten suosiossa. Blinka on kilpaillut paljon esteratsastuksessa ja on reipas ja jopa kuuma ratsastaa.

Ofreya "Offe"

Offe on pienikokoinen mutta pippurinen täysveriristeytys joka sekä hyppää, että liikkuu koulutunneilla.

Real Princess "Sessa"

Sessa osoittautui tunneille hieman kokemattomaksi ja herkäksi ja niimpä Sessasta tuli poniopettajamme Pian oma hevonen vuonna 2023. Pia ja Sessa ovat aloitelleet yhteistä kilpailu-uraa kouluratsastuksessa hyvällä menestyksellä. Toivotamme kaksikolle onnea ja paljon yhteisiä vuosia tulevaisuuteen!

Gee W Zephyros "Gee"

Gee W Zephyros on FWB tamma i. Zapateado. Gee on kiltti ja rauhallinen ratsastaa ja luotettava myös tallissa.

Mortti

Mortti on erittäin osaava kouluratsu ja hyppää myös hienosti. Käy kokeneiden ratsastajien tunneilla ja kilpailee mielellään lajissa kuin lajissa. Mortti laukkasi vihreämmille laitumille iän tuomien vaivojen vuoksi alkuvuodesta 2024. Mortti oli ihanaluonteinen herrasmies jota jäi kaipaamaan niin lukuisat oppilaat kuin opettajatkin.